Geçen gün ablama gittim. Konuşuyorduk. Kızı bardakta süt mısırın tadını çok merak ediyormuş. Ablamdan mısırı almış saatlerce kaynatmış olmamış. Geldi bana sordu. Hangi mısırla yaptın dedim? Her zamanki dedim. Yani patlatırken kullandığımız mısırı kullanmış. Süt mısır yapmak istiyorsanız sakın patlatırken kullandığımız mısırları kullanmayın. Ben süt mısırı marketlerde satılan konserve içinde satılan mısırlarla yapıyorum. Çok güzel oluyor. Süt mısır yapmasını bilmeyen hanımlarımız için tarifini yazıyorum.
Malzemeler
Konserve Mısır
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı
mısırlarımızı konserveden çıkarıp suyunu iyice süzüp oda sıcaklığında bir iki dakika bekletin. mısır kazanımıza rezistansın üzerine gelicek şekilde su ekliyoruz doldura bildiginiz kadar su doldurun üzerine geleceginiz süzgeçin altında kalsın su
mısır kazanımızı aktif hale getirip ısı derecesini en üst seviyeye getiriyoruz
mısır kazanımızdaki suyumuz ısınmaya başlayınca süt mısır tanelerimizi kazanın süzgeç bölümünün üstüne boşaltıyoruz ve kapagı kapatıyoruz
mısırlarımız piştikce renkleri açılmaya başlıyaaktır zaten görüntüsünden anlıyacaksınız piştiğini
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder